Blog 4: Weer thuis

20-09-2021 | 09:58

Eén op de 15 mensen krijgt op dit moment tijdens het leven de ziekte van Parkinson. Daarvan ben ik er een. De vraag waarom heb ik mezelf nooit gesteld. Ik heb het en moet ermee omgaan. 

Afgelopen week deed ik mee aan de ITTF Parkinson's Wereldkampioenschappen Tafeltennis in Berlijn. Dit toernooi is speciaal voor spelers met de ziekte van Parkinson. Het doel van dit toernooi is om mensen met Parkinson bewust te maken van de positieve gezondheidsvoordelen van tafeltennis. Tevens is dit een unieke netwerkmogelijkheid voor de personen die gediagnosticeerd zijn om kennis en ervaringen uit te wisselen. 

Nu ik weer thuis ben valt het best zwaar om me weer aan te passen aan het gewone leven. Uiteindelijk gaat alles gewoon door. Maar door deze ervaring ben ik nog meer bewust geworden van de noodzaak van het sporten. Ook ben ik oprecht blij dat ik samen met lotgenoten van dichtbij heb mogen zien en voelen hoe belangrijk de saamhorigheid van het samen sporten is! Op deze manier blijf ik namelijk strijden tegen de progressiviteit van de ziekte zodat onderzoekers en artsen meer tijd krijgen om een geneesmiddel te vinden. 

Ik ga de strijd aan tegen Parkinson en vraag jou om steun om deze snelst groeiende hersenziekte te stoppen! Deel je mijn visie dan mag je mij steunen door middel van een donatie. Bedankt.